De Open Hof

Hendrik Ido Ambacht – De Open Hof

Team: Marianne Moerland, Sarie Rolloos en Leny Stehouwer

Kunstenaars: Petra Revet en Diana van Hal.

Beide kunstenaars wonen en werken in Dordrecht. Petra is theatermaker en verantwoordelijk voor de Theaterwerkplaats in ‘stadswaardehuis’ DOOR. Daar organiseert ze workshops voor kinderen en volwassenen en festivals op het gebied van theater. Voor De Open Hof maakt ze een tent als stilteruimte.

Diana is graficus en legt zich al jaren toe op de linosnede. Onlangs kreeg ze de kans om groot te werken en ontstond het  monumentale en spirituele werk ‘HERMANOS’ (broeders), waarvoor ze de kunst.nl grafiek-publieksprijs won. ‘dichter bij de Pinkstergedachte kan ik niet komen dan met dit werk’ zegt ze erover, ‘als kind was het mijn favoriete spirituele gebeurtenis, en het belang van dit feest is alleen maar toegenomen. meer dan ooit heeft de aarde behoefte aan verbinding, aan oplossingen vanuit het hart’.

 

Op donderdagavond 17 mei is en een Meet en Greet met de beide kunstenaars en kunt u de bijzondere werken zien. Diana richt ook een tentoonstelling in van haar veelkleurige paradijselijke landschappen en portretten.

Top