De Hoeksteen


Zwijndrecht – De Hoeksteen

Team: Els den Otter, Annelene Metz

Kunstenaars: Dave Stam en Johan Leemkuil.

Johan Leemkuil woont en werkt in Dordrecht. Hij  werkt met houtfineer en buigt laagjes fineer om tot stevige sculpturen. Het meest bekend zijn de hartenbankjes. Voor ons project maakt hij een bijzonder bankje, dat in de Hoeksteen te bewonderen zal zijn.  Op Eerste Pinksterdag zal Johan in de Hoeksteen iets vertellen over zijn werk.

Vrijdag en zaterdagmiddag van 13:00-17:00 uur  geeft Johan een workshop mozaïek met houtfineer, waarbij je een zelfgekozen vorm inlegt in een door hem handgemaakt houten dienblad op pootjes. Je gaat met een uniek object naar huis. Meer info: johanleemkuil@icloud.com

Dave Stam is een kunstenaar die houtsculpturen maakt in vrolijke kleuren. Ooit is hij begonnen met driedimensionale figuren en momenteel werkt hij in het platte vlak, hoewel hij voor deze gelegenheid weer een driedimensionale sculptuur maakt.

      

Foto links: hartenbankjes met op de achtergrond een werk van Dave Stam. Foto rechts: v.l.n.r. Johan Leemkuil, Dave Stam en Kees de Man (die in de Bethelkerk exposeert)

Dave Stam zaagt stukjes hout die als een puzzel heel precies in elkaar passen, in aansprekende kleuren. Het werk getuigt van engelengeduld en grote liefde voor het materiaal.

Top